ORY 100 Üniversite Hayatına Giriş Dersi

ORY100 Üniversite Hayatına Giriş dersi, 24 Eylül 2018 Pazartesi günü, Üniversitemizin Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ali Haberal ve öğretim üyelerimizin katılımı ile AMFİ Tiyatrodaki “Başkentli Olmak” oturumu ile başlayacaktır.

ORY100 Üniversite Hayatına Giriş dersi, tüm öğrencilerin alması gereken 1 kredi ve 1 AKTS kredilik bir derstir.

ORY100 Üniversite Hayatına Giriş dersi 24-26 Eylül tarihleri arasında 3 gün sürecek olup, dersi alan öğrenciler bu tarihlerde bölüm dersine katılmayacak ve/veya yok yazılmayacaktır.

Bu dersi başarılı bir şekilde geçmek için BUOBS’da ders seçimi sırasında ORY100 Üniversite Hayatına Giriş dersine kaydolmanız gerekmektedir.

BUOBS’da ORY100 Üniversite Hayatına Giriş dersi seçimi yapan öğrencilerin baskentliyiz.biz web adresine TC Kimlik No ve öğrenci numarası ile kayıt olmaları zorunludur.

Dersten başarılı olabilmek için etkinlikleri takip etmeniz gerekmektedir.

Öğrencilerin 10 etkinliğe katılması beklenmektedir.

Tıp Fakültesi, Kazan MYO, Adana Sağlık Hizmetleri MYO ve Konya Sağlık Hizmetleri MYO’ları ve İkinci Öğretim programlarının şubeleri ve alacakları dersler sabitlenmiştir. Bu öğrenciler programlarını baskentliyiz.biz’den takip edebilirler.

Sabit şubesi olmayan öğrenciler başkentliyiz.biz web sayfasına giriş yaparak 8 zorunlu dersinin yanında 2 seçimlik dersin seçimin yaparak kendi programlarını oluşturacaklardır.

Öğrenci takibi şifreli olarak yürütülecek olup yoklama için ders sırasında size verilecek şifreleri baskentliyiz.biz adresinden girmeniz gerekmektedir.

ORY100 dersinden aldığınız harf notu, bölümünüze başladığınız ilk yarıyılda not dökümünüze (transkript) yazılır.

ORY100 dersinden F alan öğrencilerin bu dersi bir sonraki yıl tekrar etmesi zorunludur.

Ders tekrarlandığında bir önceki yıl alınmış puanlar sıfırlanır, yeniden puan toplamak gereklidir

Notlandırma etkinliklere katılım sayısına göre puanlar dikkate alınarak yapılır. Her etkinlik 2 puandır.

Katıldığınız etkinliklerden alınan toplam puana göre, aşağıda yer alan tabloda belirtildiği gibi A’dan F’ye kadar olan harf notlardan birisi başarı notunuz olarak verilecektir.